عوامل موثر در ریزش مو
داشتن الگوی صحیح غذائی برای نگهداری و سلامت مو الزامیست.
چرا اشخاصی که ریزش مو دارند, به پیوند مو اقدام می کنند؟ برای داشتن تصویری بهتر از قبل, برای رسیدن به چهره ای جوانتر از سن فعلی, برای بهبود روابط کاری و اجتماعی یا رسیدن به اعتماد به نفس بالاتر, داشتن تغذیه مناسب ضروری است در غیر اینصورت, تغذیه نامناسب می تواند عامل از دست رفتن بخشی از موهای پیوند شده گردد. مضافا” تغذیه صحیح در افرادی که ورزشهای سنگین انجام می دهند و یا افرادی که تصمیم به کاهش وزن دارند اهمیت بیشتری داردتا فولیکولها دچار نقصان مواد مغذی نگردند.
رژیمهای غذائی غیراصولی و طویل المدت باعث از دست رفتن مواد لازم برای بافتها, از جمله فولیکولهای مو بطور عام و موهای پیوند شده بطور خاص می گردد که نتیجه آن تخریب و انهدام بافتی است و نیز می تواند عامل طولانی تر شدن مرحله تلوژن (فاز استراحت مو) در چرخه رویش مو و حتی عامل کوتاهتر شدن فاز آناژن(مرحله رشد مو)گردد. عوامل دیگری که می تواند مرحله تلوژن را طولانی تر کند اختلالات هورمونی مانند کم کاری غده تیروئید, بیماریهای شدید جسمی و روحی, استرسهای شدید و گاها” مصرف برخی از داروها می باشد. یک فاز استراحت در موهای کاشت شده پس از پیوند نیز وجود دارد که دلیل آن شوک وارده ناشی از جابجائی ریشه مو است و این مرحله با مصرف یک الگوی صحیح از رژیم غذائی و مصرف مایعات فراوان قبل و بعد از عمل کوتاهتر می گردد. حالت مشابه دیگری به نام ریزش آناژنی وجود داردکه در این حالت موئی که در مرحله رشد است بعلت کاهش شدید پروتئین و یا در اثر مسمومیت با برخی داروها یا مواد مخدر از دست می رود. مو از سطح پوست سر شکننده شده و از بین می رود, اگر عامل محرک این روند شناسائی و حذف شود ریزش آناژنی مو قابل کنترل و برگشت پذیر است در غیر اینصورت اگر ادامه یابد می تواند موجب از دست رفتن دائمی مو گردد. رژیم غذائی ناکافی, عامل ریزش مو در کاهش وزن هدف نخست کسی است که می خواهد به ظاهری مناسب برسد و برای این امر باید از رژیم غذائی مناسب بهره بگیرد.
رژیم غذائی و لاغری مناسب چیست؟
محصولاتی در بازار تحت عنوان رژیم لاغری در دسترس است که نمی توان گفت همه اینها سطح مناسب مواد مغذی لازم برای رشد و سلامت سلولها را در بر دارند بنابراین استفاده از این محصولات بدون شناخت و مطالعه کافی توصیه نمی شود. برخی از کمبودهای مواد مغذی شناخته شده که مستقیما” می تواند عامل ریزش مو گردد شامل موارد ذیل است:
–کمبود آهن باعث فقر آهن است. کم خونی یک عامل شناخته شده در ریزش مو می باشد. کم خونی فقر آهن بیماری پیچیده ایست که در آن مصرف ناکافی آهن می تواند علت انحصاری و یا عامل فزاینده در ریزش مو باشد. رژیمهای غذائی نامناسب باعث کم شدن آهن بدن و نهایتا” کم خونی فقر آهن می گردند. درمان باید تحت نظر پزشک باشد. فقر آهن در رژیم غذائی می تواندبا مصرف مکملهای آهن و اصلاح رژیم غذائی درمان شود.
–کمبود روی نیز باعث ریزش مو می گردد. رژیم غذائی با کالری بسیار پائین و کمبود پروتئین گوشت قرمز در رژیم غذائی می تواند باعث کمبود روی در بدن شود. رژیم غذائی کم کالری مواد گیاهی بعلت جذب پائین روی نسبت به مواد حیوانی می تواند باعث کمبود روی در بدن شود. تشخیص کمبود روی مشکل است و علائم آن غیر اختصاصی است. مصرف روی باید تحت نظر پزشک باشد زیرا مصرف بی رویه آن باعث بروز برخی عوارض جسمی می گردد.
–کمبود بیوتین باعث ریزش مو و برخی اختلالات پوستی می گردد. بیوتین یکی از ویتامینهای گروه B است. از آنجا که بیوتین در بسیاری از غذاها وجود دارد, کمبود آن در رژیمهای بسیار کم کالری اتفاق می افتد. کمبود پروتئین غذائی در مدت طولانی می تواند عامل ریزش مو یا تشدید آن گردد. رژیمهای غذائی با مصرف پروتئین حیوانی کم و جایگزین کردن آن با پروتئین های منابع گیاهی مانند حبوبات و آجیل معمولا” مشکل ساز نیست.
رژیم های غذائی فوق العاده کم کالری و منحصرا” گیاهخواری, موجب نرسیدن پروتئین کافی به بدن می گردد. کسی که قصد پائین آوردن وزن را دارد میبایست الزاما” رژیمی را رعایت نماید که کمترین آسیب به فولیکولهای موبرسد, این امر در افراد متقاضی پیوند مو از اهمیت بیشتری نیز برخوردار است. رژیمهای غذائی که منجر به ریزش مو یا تشدید آن می گرددباید متوقف و یا به نحو احسن تغییر یابد. در ضمن کاستن وزن با محصولات تجاری نسبت به یک رژیم غذائی طبیعی اصلاح شده در طول زمان جهت رسیدن به وزن ایده آل کمتر نتیجه بخش است.
مطالب مرتبط
بهترین کلینیک کاشت مو در تهران را بشناسید
آیا بیماران هپاتیتی میتوانند کاشت مو انجام دهند؟
بهترین روشهای درمان طاسی سر
فرم نظرات