لیزر موهای زائد؛ روشی دائمی برای از بین بردن موهای زائد
رعایت نظافت شخصی و آراستگی از نکاتی است که همواره مورد اهمیت می باشد. موهای زائد نهتنها از لحاظ ظاهری، ناخوشایند هستند بلکه مشکلاتی مثل عرق کردن و ایجاد بوی نامطبوع را برای برخی نقاط بدن به همراه دارند. انسانها همیشه به دنبال راهی برای رهایی از این موضوع بودهاند. روشهای موقت حذف موهای زائد از قبیل اپیلاسیون، تیغ و کرمهای موبر هرکدام سختیها و عوارض زیادی دارند؛ با این وجود تکنولوژی لیزر موهای زائد، روشی دائمی برای از بین بردن موهای زائد است که امروزه رایجترین و پرطرفدارترین روش در دنیا بهحساب میآید.
مراحل رشد مو
قبل از آنکه روش عملکرد دستگاه لیزر موهای زائد را بررسی کنیم، لازم است از مراحل رشد مو اطلاع داشته باشیم.
- آناژن (مرحله رشد): طی این مرحله، مو دارای حداکثر ضخامت و رنگ است. در این دوره، اشعه لیزر بیشترین اثر تخریبی را روی فولیکولهای مو بر جای میگذارد.
- کاتاژن (مرحله توقف رشد): در این مرحله، ضخامت فولیکولهای رشد یافته مو کاهش پیدا میکند و از پیاز مو که وظیفه تغذیه رسانی را دارد، جدا میشود.
- تلوژن (مرحله استراحت): طی آن تمام فعالیتهای رشد متوقف میشوند. مدتزمان این مرحله برای نقاط مختلف بدن متفاوت است. بهطور مثال مرحله تلوژن برای موی سر به مدت 100 روز و سایر نقاط بدن تا 6 ماه به طول میانجامد.
بعد از این مرحله، با ریزش موها، مو وارد فاز اگزوژن میشود. در این مرحله که بخشی از مرحله تلوژن است، مو از پوست بهطور کامل جدا میشود؛ این مرحله ممکن است 2 تا 5 ماه طول بکشد.
تکنولوژی لیزر و لیزر موهای زائد
لیزر نوعی تکنولوژی است که سبب میشود پرتوهای نوری در یک طول موج مشخص و فرکانس خاص ایجاد و متمرکز شوند. درواقع فوتونهای نوری یا همان ذرات نور بهوسیله دستگاههای الکترونیکی، همفاز شده و در یک راستا قرار میگیرند و باعث افزایش قدرت و انرژی نفوذ پرتوها میشوند. از لیزر در فعالیتهای پزشکی مثل شکستن سنگ کلیه و جراحی چشم استفاده میشود.
دستگاههای لیزر موهای زائد، به شکلی طراحی شدهاند که پرتوهای نور را با انرژی خاصی تولید میکنند. برنامهریزی این پرتوها بهگونهای است که فقط بر روی فولیکولهای مو اثر میگذارند. درواقع پرتوهای لیزر به عمق پوست اثر نکرده و باعث آسیب به نواحی دیگر نمیشوند.
عملکرد دستگاه لیزر موهای زائد
در روش لیزر موهای زائد، از فناوری نور برای از بین بردن مو استفاده میشود. لیزر با انتشار پالسهای انرژی، بر یک نقطه مشخص پوست اثر کرده و فولیکول و ریشه هر تار مو را از بین میبرد. برای از بین بردن فولیکولهای مو بهصورت جداگانه و حذف دائمی مو، لازم است بیمار طی یک سری جلسات که بهصورت هفتگی و ماهانه بر اساس برنامه خاصی تنظیم میشوند، مراجعه نماید.
فاصله جلسات لیزر درمانی بسیار مهم است؛ زیرا هرکدام از موهای نواحی خاص بدن میتوانند در یکزمان معین، در مراحل مختلف رشد قرار داشته باشند؛ لذا برای جلوگیری از رشد دوباره فولیکولهای مو، ضروری است لیزر موهای زائد در مرحله رشد فعال، انجام شود.
به بیان ساده باید گفت لیزر مو، به رنگدانههای ملانین موجود در مو انرژی بالایی منتقل میکند. این جذب انرژی باعث تخریب ریشه مو شده و موهای زائد را برای همیشه از بین میبرد. ازآنجاکه سطح پوست هم رنگدانه ملانین دارد، لیزر موهای زائد باید بهگونهای انجام شود که نور فقط جذب رنگدانه مو شود و اثری بر روی رنگدانه پوست نداشته باشد.
علت جلسات متعدد و منظم لیزر موهای زائد
موهای در حال رشد، همگی بهطور همزمان در یک مرحله نیستند. در یک جلسه لیزر درمانی ممکن است برخی از ریشههای مو در مرحله آناژن باشند، برخی در کاتاژن و یا تلوژن؛ به همین دلیل فقط با یک یا دو جلسه نمیتوان انتظار داشت موهای زائد از بین بروند. برای حصول نتیجه قطعی حذف موهای زائد باید جلسات لیزر موهای زائد بهصورت منظم و با فاصله مشخص قرار بگیرد تا در زمانهای مختلف تمام ریشههای مو تحت تأثیر اشعه لیزر قرار بگیرند.
تعداد جلسات لیزر موهای زائد
اثرگذاری لیزر بر روی موهای بدن، به عوامل مختلفی مثل رنگ پوست، رنگ موهای زائد، تعداد موها، ضخامت موها، ناحیه موردنظر و نوع دستگاهی که لیزر بهوسیله آن انجام میشود، بستگی دارد.
کلینیک کاشت مو تصویر جوانی تحت نظر دکتر محسن پیروزهاشمی؛ کلینیکی مدرن با پیشرفتهترین دستگاهها، برای مراجعین جلسات مشاوره با بهترین متخصصان پوست و مو در نظر میگیرد. در این مشاوره با بررسی شرایط فرد، تعداد جلسات موردنیاز برای لیزر تخمین زده میشود.
بهطورکلی تعداد جلسات لیزر موهای زائد، بین 6 تا 8 جلسه است و در بازه زمانی 40 تا 45 روز (6 هفته) انجام میپذیرد.
نواحی مختلف بدن برای انجام لیزر موهای زائد برای بانوان و آقایان
خدمات لیزر موهای زائد برای بانوان و آقایان قابل انجام است. ناحیههای رفع موهای زائد با لیزر در بانوان شامل کل صورت، پشت لب، چانه، گردن، گونه، پیشانی، ساعد دست، بازو، زیر بغل، کل دست، ساق پا، ران پا، کل پا، بیکینی، روی باسن، گودی کمر، کل شکم از زیر ناف، دور سینه و پکیج کامل بدن؛ و در آقایان، ناحیههای لیزر موهای زائد شامل گونه، خط ریش، پشت گردن، جلوی گردن، زیر بغل، سرشانه، کل پشت، کل سینه و شکم، دستها و پاها است.
پرطرفدارترین نواحی برای لیزر موهای زائد
لیزر زیر بغل: یکی از پرکاربردترین نواحی بدن برای موزدایی، زیر بغل است؛ چراکه موهای این ناحیه ضخیم و تیرهتر از سایر نواحی است. لیزر زیر بغل باعث میشود تیرگی پوست این ناحیه برطرف و بوی عرق برای همیشه رفع شود. اثر لیزر موهای زائد زیر بغل بهسرعت و در همان جلسات ابتدایی قابلمشاهده است.
لیزر بیکینی: موهای این قسمت نیز معمولاً تیره و ضخیم هستند؛ همین باعث میشود این ناحیه نیز یکی از قسمتهایی باشد که خیلی سریع تأثیر لیزر درمانی را نشان بدهد. بین 4 تا 6 جلسه موزدایی نتایج بسیار قابل ملاحظهای را به ارمغان میآورد.
لیزر صورت: قسمتهای چانه، گردن و پشت لب ممکن است موهای ضخیم و تیرهتری داشته باشند که بعد از چند جلسه لیزر، اثرات مثبتی نشان داده خواهد شد. با این حال حذف موهای صورت به دلیل نازک و ظریف بودن، ممکن است صبر بیشتری را بطلبد. ضمن اینکه دستگاههای لیزر موهای زائد برای کرک و پرز تأثیر قابلتوجهی ندارند.
لیزر پا: یکی از نواحی بسیار پرکاربرد برای لیزر، پاها هستند که به دلیل موهای ضخیم و تیرهتر نسبت به سایر نواحی، نتیجه خیلی خوبی بعد از لیزر دارند.
لیزر شکم: بعضی از افراد از موهای روی شکم خود رنج میبرند؛ درصورتیکه شکم موهای ضخیم و تیره داشته باشد، موزدایی بهتر و سریعتر نتیجه میدهد.
لیزر کمر: اگر موهای ناحیه کمر تیره و ضخیم باشد، لیزر آنها مؤثر خواهد بود؛ در غیر این صورت لیزر کمر توصیه نمیشود.
انواع تیپ پوستی در لیزر موهای زائد
اصطلاح تیپ پوستی که در کلینیکهای زیبایی بسیار رایج است رنگ پوست، نوع ضخامت و رنگ موی افراد را مدنظر قرار میدهد. تضاد و اختلاف بین تیپ پوستی افراد، سبب تفاوت نتیجه در لیزر موهای زائد میشود. بر این اساس 6 تیپ پوستی مختلف برای افراد تعریف میشود.
تیپ پوستی 1
افرادی که پوستهای بسیار روشن، موهای بلوند و چشمان آبی یا سبز دارند. این تیپ افراد بیشتر در کشورهای اروپایی زندگی میکنند و در ایران فراوانی کمی دارند.
تیپ پوستی 2
افرادی با پوست روشن، موهای قهوهای، بلوند یا قرمز و چشمان سبز، آبی یا قهوهای روشن؛ که تعداد این تیپ نیز در ایران کم است.
تیپ پوستی 3
افرادی با پوست سبزه و موهای تیره به رنگ خرمایی یا قهوهای تیره و چشمان قهوهای؛ اکثر ایرانیان در این دسته قرار میگیرند.
تیپ پوستی 4
این افراد رنگ پوست و موی تیره دارند و رنگ چشم آنها قهوهای است.
تیپ پوستی 5
افرادی که در این گروه قرار میگیرند دارای پوست، مو و چشمان قهوهای تیره هستند.
تیپ پوستی 6
این تیپ شامل افرادی است که رنگ پوست آنها سیاه است. رنگ پوست، مو و چشمان آنها بسیار تیره بوده و ضخامت موی آنها زیاد است.
انواع فناوری دستگاه لیزر موهای زائد
دستگاههای لیزر موهای زائد، بسته به نوع تکنولوژی دستگاه (طول موج) و نوع برند با هم متفاوتاند. فناوریهای بهکاررفته در دستگاههای لیزر عبارتاند از:
فناوری الکساندرایت (Alexandrite Laser)
الکساندرایت بهاشتباه در جامعه بهعنوان یک نوع دستگاه لیزر موهای زائد شناخته می شود، درصورتیکه یک فناوری مورداستفاده در ساخت دستگاههای لیزر است.
طولموج لیزر الکساندرایت 755 نانومتر است. این طولموج فقط روی ملانینها و رنگدانههای مو تأثیر گذاشته و روی رنگدانههای پوست اثری ندارد. این لیزر بر روی اکثر رنگ پوستها مؤثر است، اما روی پوستهای رنگ روشنتر تأثیر بهتری دارد.
فناوری اندیاگ (ND:Yag Laser)
این لیزر با طول موج 1064 نانومتر که یک پرتوی نور مادونقرمز است، کار میکند. این فناوری، ملانین پوست را نادیده گرفته و فقط روی فولیکولهای مو اثر میگذارد و آنها را از بین میبرد. این نوع لیزر بیشتر برای پوستهای سبزه و گندمی و نواحی تیره بدن مورداستفاده قرار میگیرد.
فناوری دایود (Diode Laser)
لیزر دایود با طول موج 808 نانومتری یکی از فناوریهای مورداستفاده در دستگاههای لیزر موهای زائد است. به علت قدرت نفوذ زیاد به عمق پوست، قادر است موهای زیرپوستی را نیز از بین ببرد. این لیزر برای انواع تیپ پوستی حتی پوستهای تیره نیز قابلاستفاده است.
دستگاه لیزر موهای زائد مورداستفاده در کلینیک کاشت مو تصویر جوانی برند پالومار وکتوس ساخت شرکت سایناشور (Cynosure) آمریکاست که از تکنولوژی دایود استفاده میکند. این دستگاه یکی از پیشرفتهترین و سریعترین دستگاههای لیزر درمانی در دنیا به شمار میرود.
مزیتهای استفاده از دستگاه لیزر پالومار وکتوس
این دستگاه بر روی تمام تیپهای پوستی تأثیر دارد و بهصورت خودکار رنگ پوست را تشخیص میدهد. دستگاه بهصورت اتوماتیک کالیبراسیون را با توجه به رنگ پوست، با استفاده از پهنای باند و انرژی بهینه بر روی پوست تغییر میدهد و سبب تأثیر هر چهبهتر لیزر میشود. این دستگاه در مدتزمان کم، بدون ایجاد عارضه، با سرعت و کیفیت بالا؛ بهعنوان بهترین دستگاه برای درمان دائمی برداشت موهای زائد است.
از دیگر مزایای دستگاه لیزر پالومار وکتوس
- صرفه اقتصادی در لیزر درمانی
- مجهز به اسکنر پوست اسکین تل (skintel) جهت تشخیص نوع پوست و انتقال بهترین گزینههای درمانی به دستگاه بهصورت وایرلس
- استفاده از تکنولوژی جدید کشور آمریکا
- قدرتمند و پایدار بودن؛ امکان کار مداوم در طول روز
- قابل استفاده در کلینیکهای فوق تخصصی و معتبر مراقبت از پوست و زیبایی
- بهرهگیری از سیستم خنککننده (کولینگ) تماسی و برقراری سرمایش یکدست و یکنواخت
- قابلیت تنظیم عرض پالس و سطح انرژی (درمان کمدردتر، ایمنتر و مؤثرتر نسبت به دستگاههای مشابه)
- دارای هند پیسهای اختصاصی در دو سایز مختلف 23 در 38 میلیمتر مربع و 12 در 12 میلیمتر مربع (سایز بزرگ هند پیس این امکان را به اپراتور میدهد که بزرگترین نواحی مثل پشت کمر را با سرعت بالا و زمانی کمتر از 5 دقیقه موزدائی کند که بهاینترتیب در طول روز امکان ارائه خدمات به بیماران بیشتری وجود خواهد داشت)
نکاتی که قبل از لیزر موهای زائدلازم است رعایت کنید
- سه هفته قبل از انجام لیزر، از وسایلی مثل موچین و اپیلاسیون که مو را از ریشه درمیآورد، نباید استفاده شود.
- از دو هفته قبل از انجام لیزر، از لایهبردار پوست استفاده نکنید.
- روز جلسه مشاوره، پزشک خود را از بیماریها و مصرف داروهایتان مطلع کنید؛ زیرا برخی داروها مثل آلفاهیدروکسی و بتاهیدروکسیل یک هفته قبل از انجام لیزر باید قطع شوند.
- یک روز قبل از انجام لیزر، ناحیه موردنظر را با ژیلت بتراشید، بهطوریکه اثری از مو باقی نماند.
- برای رعایت بهداشت، قبل از لیزر استحمام کنید.
- هیچگونه مواد شیمیایی، آرایشی، عطر و … نباید روی پوست باشد.
- 2 تا 30 دقیقه قبل از انجام لیزر با کرم یا اسپری حاوی لیدوکائین 4 درصد، سطح پوست را بیحس کنید.
نکات ضروری جهت مراقبت بعد از لیزر موهای زائد
- بعد از لیزر پوست خود را گرم نکنید و حمام نروید.
- بعد از انجام لیزر تا چند روز در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
- برای کاهش عوارض بعد از لیزر میتوانید از کیسه یخ استفاده کنید.
- اگر روی پوستتان تاول زد یا زخمی ایجاد شد، به پزشک مراجعه کنید.
- برای اثربخشی بالا جلسات لیزر درمانی را متناوب و بهموقع انجام دهید.
- بعد از لیزر از استعمال مواد شیمیایی بر روی پوست اجتناب کنید. آرایش، استفاده از کرمهای مرطوبکننده و لوسیون نیز تا 24 ساعت ممنوع است.
- از زمان لیزر به مدت ۳ روز، هر ۸ ساعت کرم زینک و بتامتازون (برای نواحی بدن) و کرم زینک و مومتازون (برای نواحی صورت)؛ و از روز چهارم به بعد از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
مزایای استفاده از لیزر موهای زائد
استفاده از روش لیزر موهای زائد مزایای زیادی دارد؛ به همین علت است که در تمام دنیا طرفداران زیادی دارد.
- لیزر برای تمام نقاط بدن کاربرد دارد.
- اثر آن بهسرعت و بهوضوح قابلمشاهده است.
- درد لیزر، بسیار کمتر از روشهای اپیلاسیون است.
- سرعت انجام لیزر بسیار بالاتر از سایر روشهای رفع موی زائد است.
- دستگاهها مجهز به سیستم خنککننده هستند؛ همین امر سبب میشود سوختگی ایجاد نشده و درد کمتری احساس شود.
عوارض لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد اگر به روش اصولی و زیر نظر متخصص انجام شود هیچگونه عارضه قابلملاحظهای ندارد. خطرات و عوارض هنگامی رخ میدهد که از دستگاه غیراستاندارد استفاده شود و یا اپراتور بدون تخصص و نظارت پزشک فرآیند لیزر را انجام دهد.
تحریک پوست: عوارض پوستی ازجمله خشکی، قرمزی و تورم بعد از انجام لیزر به طور موقتی هستند که معمولاً بعد از چند ساعت از بین میروند.
تاول و زخم: یکی از عوارض بسیار نادر در لیزر موهای زائد، ایجاد زخم یا تاول روی پوست است. بروز این مشکل به دستگاه لیزر مورداستفاده و مهارت اپراتور بستگی دارد.
تغییر رنگ پوست: بعد از لیزر امکان دارد رنگ پوست ناحیه تحت درمان، تیرهتر یا روشنتر از حالت قبل شود. این احتمال برای کسانی که پوست تیره دارند، بیشتر است.
انتخاب کلینیک و پزشک متخصص باتجربه در این مورد بسیار تأثیرگذار است. دکتر محسن پیروزهاشمی با انتخاب بهترین و حاذقترین متخصصان پوست و مو و باتجربهترین اپراتورها، به همراه کادر فنی با دانش بالا، با استفاده از دستگاههای پیشرفته؛ حرفهایترین و بهترین خدمات مربوط به لیزر موهای زائد را در کشور ارائه میدهند.
آنچه باید در مورد لیزر موهای زائد بدن بدانید
شاید تاکنون از عوارض دستگاههای لیزر موهای زائد بدن شنیده باشید؛ لازم است تأکید کنیم این موارد فقط شایعه هستند و هیچگونه دلیل و مدرک علمی برای اثبات آنها وجود ندارد. لذا باید بدانیم که:
عدم ایجاد سرطان
پرتوهای فرابنفش یا اشعه X به دلیل انرژی بسیار بالایی که از خود ساطع میکنند، سبب ایجاد مولکولهای سرطانزا میشوند. پرتوهای نور لیزر با گرم کردن فولیکولهای مو باعث از بین رفتنشان میشوند. لیزر خاصیت یونیزان نداشته، پس سرطانزا نیست.
عدم آسیب به چشم
در جلسات لیزر درمانی بایستی از عینک محافظ مخصوص استفاده کرد. این عینک از ورود اشعه به چشم محافظت میکند و مانع آسیب رسیدن به آن میشود. ممکن است با چشم بسته و عینک نیز پالس های نوری احساس کنید. این پالس ها هیچ آسیبی به چشم شما نمیرساند، مگر اینکه اپراتور عینک مخصوص را در اختیار شما قرار نداده باشد؛ که در این صورت به شبکیه چشم آسیب میرسد.
عدم آسیب به پرده بکارت
احتمال آسیب به پرده بکارت دختران در زمان انجام لیزر موضوعی است که هم برای خود فرد و هم خانواده نگران کننده است و حتی ممکن است به خاطر همین موضوع از انجام لیزر خودداری کنند. لازم به ذکر است که لیزر هیچگاه به پرده بکارت نزدیک نمیشود و خطری برای آن ندارد.
عدم ابتلا به نازایی
اندام های جنسی مانند تخمدان و بیضه در سطح عمیق از پوست قرار دارند. با توجه به اینکه عمق نفوذ لیزر فقط در حد چند میلی متر است، نگرانی برای لیزر ناحیه بیکینی و امکان نازایی برای خانم ها و آقایان وجود ندارد.
موارد منع استفاده از لیزر موهای زائد
- انجام سولاریوم
- تزریق ژل و بوتاکس
- زنان باردار و شیرده
- بیماریهای فعال پوستی
- سابقه داشتن تبخال مداوم
- وجود تاتو یا خال در ناحیه موردنظر
- سابقه عفونت فعال از قبیل جوشهای چرکی
- خدمات لیزر برای بیکینی در دوران قاعدگی بانوان
- سابقه گوشت اضافه در محل موردنظر برای انجام لیزر
- مصرف داروهای خاص مثل کورتون، ماینوکسیدیل، فنیتویین، ایزوترتینوئین و سیکلوسپورین
- ابتلا به بیماریهای عصبی و روحی و روانی، کیست تخمدان، اختلالات هورمونی، نازایی، حساسیتهای شدید پوستی و دارویی، تیروئید، لوپوس و بیماری ویتیلیگو
- مصرف داروی راکوتان (تا 6 ماه پس از مصرف این داروی که برای درمان آکنه شدید است، نمی توان لیزر انجام داد)
دستگاههای لیزر خانگی
لیزرهای خانگی در مقایسه با لیزرهایی که در مراکز مراقبت پوستی استفاده میشوند از قدرت بسیار کمتری برخوردارند؛ لذا نتیجه و عملکرد قابلملاحظهای ندارند. دستگاههای لیزر تجاری که در کلینیکها مورداستفاده قرار میگیرد، در اختیار متخصصان آموزشدیده و باتجربه قرار میگیرند.
دستگاههای خانگی نیاز به شارژ مداوم دارند و بایستی بهدفعات زیاد استفاده شوند تا نتیجه مطلوب را در پی داشته باشند. ضمن اینکه در مقایسه با هزینه لیزر درمانی در کلینیکهای زیبایی از قیمت بالاتری برخوردارند. این نوع دستگاهها برای انواع تیپ پوستی مناسب نیستند.
هزینه لیزر موهای زائد
یکی از مهمترین سؤالاتی که مطرح میشود، هزینه و قیمت لیزر موهای زائد بدن است. این مسئله به عوامل مختلفی بستگی دارد که به آنها اشاره میکنیم:
نوع دستگاه مورداستفاده برای انجام لیزر موهای زائد بدن
هرچه نوع دستگاه و تکنولوژی مورداستفاده در آن جدیدتر باشد، قیمت آن و همچنین هزینههای نگهداری و تعمیر آن بیشتر است.
ناحیه موردنظر برای انجام لیزر
یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت لیزر موهای زائد بدن، ناحیه موردنظر برای انجام این کار است. هرچه ناحیه کوچکتر باشد، هزینه کمتری نیز دریافت خواهد شد.
تیپ پوستی مراجعهکننده
نوع تیپ پوست فرد عامل تعیینکنندهای برای هزینه است. هرچه پوست روشنتر و موها ضخیم و تیرهتر باشند، نتیجه سریعتری بهدست میآید و تعداد جلسات کمتری نیاز است. همچنین تراکم موها نیز در ناحیه موردنظر عاملی است که در این امر تأثیر میگذارد.
مهارت و تجربه اپراتور
برای انجام هر چهبهتر فرایند لیزر موهای زائد بدن، نیاز است مراکز ارائهدهنده این خدمات از اپراتورهای باتجربه و ماهر برای این کار استفاده کنند. درصورتیکه اپراتور، تخصص و تجربه کافی را نداشته باشد، ممکن است سبب بروز عوارض و خطراتی باشد.
کلینیک کاشت مو تصویر جوانی مرکزی با دستگاههای مدرن برای انجام لیزر موهای زائد
کلینیک کاشت موی تصویر جوانی، با برگزاری جلسات مشاوره و بررسی تمامی شرایط شما، اقدام به لیزر موهای زائد مینماید. این کار زیر نظر دکتر محسن پیروز هاشمی عضو فعال در انجمنهای آسیایی، اروپایی و جهانی در زمینه زیبایی؛ توسط بهترین متخصصان، با تجهیزات و دستگاههای مدرن و پیشرفته، با بالاترین سطح کیفیت و رضایت در بین زیباجویان، انجام میشود.